Piškotki

Kaj so piškotki?
Večina spletnih strani za delovanje uporablja piškotke. Piškotki so male tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik.

Prenesejo se preko brskalnika ob prvem obisku spletne strani. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali so ti piškotki že naloženi in uporabi podatke iz piškotkov ter jih pošlje nazaj na strežnik. To omogoča spletnim stranem, da prepoznajo, ali jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino.

Prednosti piškotkov
Ob uporabi iste naprave in brskalnika so piškoti zelo uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, izdelke v košarici, pomagajo nam spremljati kako uporabljate naše strani in lahko naredijo vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih mestih, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Spodaj je tabela, v kateri so navedeni piškotki, ki jih uporablja spletna stran Beta, www.beta.si. Uporabljamo le obvezne piškotke, ki so nujni za uporabo spletne trgovine in analitični piškotek, s katerim zbiramo podatke o obisku spletne strani.

Piškotek Domena/ponudnik Namen Trajanje
wordpress_logged_in_* www.beta.si Piškotek, ki si zapomne vašo prijavo na spletno stran. 14 dni
wc_session_cookie_* www.beta.si Sejni piškotek si zapomne dejanja na spletni strani in tako pripomore k lažjem brskanju. 2 dni
woocommerce_items_in_cart www.beta.si Ta piškotek si zapomne koliko izdelkov imate v košarici. Za čas seje
woocommerce_cart_hash www.beta.si Ta piškotek si zapomne katere izdelke ste dodali v košarico. Za čas seje
woocommerce_recently_viewed www.beta.si Ta piškotek si zapomne katere izdelke ste si nazadnje ogledali. Za čas seje
slimstat_tracking_code www.beta.si Zbiranje informacij o obisku spletne strani 30 min